Туристи щурмуват Банско

Щурм в Банско. Туристи щурмуват Банско.

Turizam-v-Bansko или  как туристи от САЩ и Канада пристигат в курорта Банско, за да отпразнуват Новата година. Резервациите в ски курорта Банско вървят с пълна пара, но все още могат да се намерят и свободни легла. Град Банско постепенно се превръща в съвременен Вавилон, защото в него ще празнуват и много българи, комшии от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Турция. Има в Банско много туристи от Англия и Русия. "Англичаните и руснаците по традиция са тук за новогодишните празници. Много от тях имат недвижима собственост - апартаменти, в нашия курорт Банско. Идват да изкарат ваканцията си тук, остават поне за една седмица. Гости ще има достатъчно, може да са и 20 000, проблемът е, че още няма сняг.


А ще ни гостуват нашенци от САЩ и Канада", заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин. В пиковия сезон цените са високи, но всеки клиент го знае. В тризвездните хотели нощувката в двойна стая струва между 100 и 120 лева с включена закуска за двамата. Най-много са резервациите за четири нощувки - от 30 декември до 3 януари. Цената на човек излиза между 300 и 350 лева с тържествената вечеря, която върви от 60 до 100 лева в зависимост от категорията на обекта и от самото меню.

В луксозните хотелски комплекси - 4 и 5 звезди, тази услуга е 450 и 500 лева. В тях обаче се ползват безплатно и много екстри - спа процедури, сауна, джакузи, фитнес и парна баня. "За нас Нова година е връх като сезон. И ще се постараем да осигурим върховни изживявания за гостите си. На първи януари ще ги почерпим с руйно червено вино, със свинско месо, с домашни суджуци и кървавици. Нашата цел е всички заедно да започнем с настроение и незабравими емоции новата година", каза още Малин Бистрин.
Избрани сайтове Банско

  • USB-Travel - Хотели в България. Туристическа агенция и туроператор ЮСБ-Травел. Он-лайн хотелски резервации. Организирани почивки, екскурзии, пътувания из българ ...

  • 21 души са с потвърдена диагноза морбили у нас – има ли опасност от епидемия?

    21 души са с потвърдена диагноза морбили у нас, 17 от тях са деца, информира Дарик главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Сред новоинфектираните е и 27-годишен мъж, който е внесъл вируса на дребната шарка от Италия. При болните деца от Банско и Разлог вероятно говорим за внос от Македония, където вирусът отне живота на три деца, допълни д-р Кунчев. „Към тези 17 се прибавят още 4, които току-що ми съобщиха, и така стават 21. От всички тях...