Времето
в
Банско

-2 °C

Частична облачност

вятър 4 km/ч

2019-04-22 -3 | 14 °C
2019-04-23 1 | 11 °C
2019-04-24 1 | 19 °C
2019-04-25 5 | 21 °C

Любопитна информация за Банско

Любопитно

България - Банско. Банско - България.  За Банско - България. Какво за Банско - България. В Банско - България. Хотели в Банско - България. В Банско на хотел - България. Цените в Банско - България паднаха с 50 процента. Туристите, които са предпочели Банско - България като ски дестинация през настоящия зимен сезон са били българи. Info-Bansko

Останалата част от посетителите на зимната столица Банско - България са били от: Русия, както и от съседните Гърция, Сърбия, Турция, Македония и Румъния. 

 Месец на почистването

М. ЮЛИ

 Месец на почистването и рециклирането организира община Банско - България.

 Месец на почистването и рециклирането организира община Банско - България съобщиха от пресцентъра на общината. Призивът на администрацията на курортното градче е всеки от нас да се включи както може.

 Отлив на туристи от Банско - България

От 19.04.2013.

 Отлив на туристи от Банско - България

 

 19.04.2013От община Банско - България съобщиха, че първоначалните данни, с които разполагат, говорят за лек спад между 5 и 7 на туристите. Има опасност това да се превърне в устойчива тенденция, се опасяват местните жители.

 От община Банско - България съобщиха, че първоначалните данни, с които разполагат, говорят за лек спад между 5 и 7 на туристите. Има опасност това да се превърне в устойчива тенденция, се опасяват местните жители.

 Награждават най-добрите хотели в Банско - България

24.04.2013

 Награждават най-добрите хотели в Банско

 Официалното обявяване и награждаване на победителите ще се проведе на 25 април /четвъртък от /19:00 часа, в Тържествената зала на читалище Н. Й. Вапцаров в гр. Банско - България. 

Хотели в Банско - България затварят за летния сезон

25.04.2013

 От Туристическата асоциация в Банско - България съобщават, че се очаква поне 40 -50 хотела, основно от категории 3 и 4 звезди да преустановят дейността си по време на летния сезон. 

 Кабинковата линия в Банско - България работи

02.05.2013

 Кабинковата линия в Банско  - България работи. Кабинковата линия от Банско  - България до Бъндеришка поляна работи в тези празнични дни. Тя ще може да се ползва от желаещите да се качат в планината до 6 май. 

 Стартира международния фестивал в Банско - България Между три планини

13.05.2013

 Стартира международния фестивал Между три планини. Водени от амбицията си да се превърнат в културен център, който да привлича туристи и гости не само през зимата, от община Банско организират атрактивна лятна културна програма. 

 Автентичен фолклор и вкусни гозби в Банско - България

22.05.2013

 Автентичен фолклор и вкусни гозби в Банско - България.  За десети пореден път Банско открива летния сезон с богата културна програма. Тази събота и неделя (25 и 26 май) в курортния град ще се проведе фестивала за автентичен фолклор Между три планини“. Още:Между три планиниАвтентичен фолклорФестивали в Банско

 

   

Банско е лятната столица на футбола

30.05.2013

 

 Вече няколко елитни футболни отбора са изявили желанието си да проведат летни подготвителни и възстановяващи лагери сред тишината и спокойствието и уюта на китното планинско градче.

 

Летни театрални празници за всички в Банско - България

06.06.2013

 

Летни театрални празници за всички в Банско - България. Любителите на театралното изкуство ще останат приятно изненадани от лятната театрална седмица, която ще се проведе от 1 до 7 юли тази година в Банско. Още:Театрални празнициТеатър БанскоТеатрална седмица Банско

 

   

Банско - България се пребори със Сен Мориц

08.06.2013

 

Банско - България ще бъде домакин на стартовете за жени от Световната купа по ски алпийски дисциплини, супергигантски слалом и алпийска комбинация на 28 февруари и 1 март 2015 г. Това е решението на Международната федерация по ски, взето в Дубровник.    

Международният джаз фестивал в Банско - България

Всяка година през август

 

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по цял свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите.

 

Красивият старинен град е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява с помощта на спонсори.

 

По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра. Вечерните концерти събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на Банско - площад "Никола Вапцаров". През цялата фестивална седмица джаз звучи и през деня, от различни камерни сцени, разположени в големи курортни комплекси и ресторанти.

 

От основаването си през 1998г. Банско - България джаз фест се провежда винаги от 8 до 13 август. През 2012 година по изключение ще се проведе от 4 до 11 август.

 

Мероприятията провеждани на открита сцена - площад "Н. Вапцаров" 1 ще са с начален час 19.00 ч.

 
Избрани сайтове Банско