¬ремето
в
Ѕанско

15 ∞C

ћъгливо, слаба видимост

в€тър 8 km/ч

2018-05-22 6 | 19 ∞C
2018-05-23 6 | 20 ∞C
2018-05-24 5 | 16 ∞C
2018-05-25 5 | 21 ∞C

»мотни€т ни пазар се люшка между британци и руснаци

Ѕанско, »мотни€т ни пазар се люшка между британци и руснаци

–уснаците са хвърлили око на българските имоти†и по-точно†на нашите курорти.†

ƒали пък н€ма да е далече моментът, когато ще плащаме на руснаци и англичани, за да почиваме в Ѕългари€?

«апочналата преди 4-5 години експанзи€ на купувачи от ¬еликобритани€ притихна, но е продължена от слав€нските ни събрат€. —м€ната на интереса към българските земи коментираха участниците в дискуси€та за пазара на ваканционни имоти по време на конференци€та BalRec.

ѕричината за руски€ интерес е дълбокото сходство между българите и руснаците †- много близката култура, езиковото сходство, общата истори€, см€та ƒжоузеф ’албер, управл€ващ директор на ACR Hotel Experts. —троителните предприемачи тр€бва да се съобраз€т със специфичните изисквани€ на руските клиенти, см€та той.

ќт сво€ страна ƒимитър —авов, изпълнителен директор на инвестиционни€ фонд Bulgarian Land Development (BLD), възрази срещу тенденци€та на брокери и предприемачи да акцентират върху руските купувачи като доминиращ играч на пазара на ваканционни имоти и изтъкна необходимостта от диверсификаци€ на клиентите, към които те се насочват.

ДЅългари€ винаги е обичала да залита от една крайност в друга и сега от 95% англичани и ирландци иска да залитне към 95% руснаци", съобщи пред citybuild.bg ƒимитър —авов.

≈кспертите отчитат интерес и от страна на румънските туристи, които закупуват земи в Ѕългари€. «а последните месеци са отчетени 15 имотни сделки.

”частниците в дискуси€та са единодушни, че устойчивото развитие на ваканционните имоти изисква да се вземат мерки от страна на държавата за развитието на туризма, защото в момента н€ма дори ћинистерство на туризма, каквото е необходимо за развитието на бранша.

≈кспертите са единодушни, че Ѕългари€ не се възползва по примера на √ърци€ и не развива като туристически дестинации местата, където има следи от културата на траките, а и от богатото си историческо минало.

Money.bg
»збрани сайтове имоти

 • Vip Dir - директори€ с полезни телефони »нформаци€ за институции, организации, фирми за услуги, производство, внос. »моти, строителство, ремонти, дограма, мебели, почис ...

 • —≈‘»“ј - —дружение за експертизи, финансово-икономически и технически анализи —дружение с нестопанска цел У—≈‘»“јФ. »нформаци€ за водещи експерти и вещи лица по съдебни и съдебно-следствени финансово-иконом ...

 • Ќай-нови коментари имоти

 •  оментар към: »зложение за недвижими имоти в ћосква No quieston this is the place to get this info, thanks y'all.

 • Ќай-нови об€ви

 • предлагат бърз и надежден заем между отделните за 72
  †††††††«дравейте и добрата вечер г-н и госпожа ††††††јз съм г-н ‘ридрих ўраус „

 •  упуваме обременени имоти »зкупуваме имоти 1.
   упуваме обременени имоти »зкупуваме имоти 1.  упуваме имоти с ипотеки 2.  уп

 • —иана »моти –усе отдава магазин на три нива в “о
  —иана »моти –усе отдава магазин на три нива в “оп център на град –усе по улица ј