¬ремето
в
Ѕанско

-2 ∞C

„астична облачност

в€тър 4 km/ч

2019-04-22 -3 | 14 ∞C
2019-04-23 1 | 11 ∞C
2019-04-24 1 | 19 ∞C
2019-04-25 5 | 21 ∞C

»мотни€т ни пазар се люшка между британци и руснаци

Ѕанско, »мотни€т ни пазар се люшка между британци и руснаци

–уснаците са хвърлили око на българските имоти†и по-точно†на нашите курорти.†

ƒали пък н€ма да е далече моментът, когато ще плащаме на руснаци и англичани, за да почиваме в Ѕългари€?

«апочналата преди 4-5 години експанзи€ на купувачи от ¬еликобритани€ притихна, но е продължена от слав€нските ни събрат€. —м€ната на интереса към българските земи коментираха участниците в дискуси€та за пазара на ваканционни имоти по време на конференци€та BalRec.

ѕричината за руски€ интерес е дълбокото сходство между българите и руснаците †- много близката култура, езиковото сходство, общата истори€, см€та ƒжоузеф ’албер, управл€ващ директор на ACR Hotel Experts. —троителните предприемачи тр€бва да се съобраз€т със специфичните изисквани€ на руските клиенти, см€та той.

ќт сво€ страна ƒимитър —авов, изпълнителен директор на инвестиционни€ фонд Bulgarian Land Development (BLD), възрази срещу тенденци€та на брокери и предприемачи да акцентират върху руските купувачи като доминиращ играч на пазара на ваканционни имоти и изтъкна необходимостта от диверсификаци€ на клиентите, към които те се насочват.

ДЅългари€ винаги е обичала да залита от една крайност в друга и сега от 95% англичани и ирландци иска да залитне към 95% руснаци", съобщи пред citybuild.bg ƒимитър —авов.

≈кспертите отчитат интерес и от страна на румънските туристи, които закупуват земи в Ѕългари€. «а последните месеци са отчетени 15 имотни сделки.

”частниците в дискуси€та са единодушни, че устойчивото развитие на ваканционните имоти изисква да се вземат мерки от страна на държавата за развитието на туризма, защото в момента н€ма дори ћинистерство на туризма, каквото е необходимо за развитието на бранша.

≈кспертите са единодушни, че Ѕългари€ не се възползва по примера на √ърци€ и не развива като туристически дестинации местата, където има следи от културата на траките, а и от богатото си историческо минало.

Money.bg

3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible! 3d tavani -  липсо. “авани - «а дома офиса и най посещаваните, предпочитани клубове, игрални зали, дискотеки..«а —офи€ и страната  †ї www.clipso.bg