Ремонтират планинския път над Добринище

Пирин планина

В близките дни се очаква да започне асфалтирането

на пътя от м. „Рибарника“ до хижа „Гоце Делчев“ над Добринище с дължина 5,7 км, съобщи заместник-кметът на община Банско Лазар Захов, цитиран от БТА.

Пътят в момента е в много лошо състояние и асфалтирането му, което трябва да завърши до края на октомври, ще направи по-достъпна за многобройните туристи от страната и чужбина тази част от Пирин.

Стойността на реконструкцията на пътя е 453 хил. лв., уточни Захов. Проектът е по програма ФАР на Европейския съюз и се изпълнява от фирма „Главболгарстрой“.

В момента в град Добринище, който се утвърждава като перспективен планински и балнеоложки курорт, се изпълнява сериозна строителна програма, допълни заместник-кметът на община Банско. Тя включва ремонти на сградата на кметството, детската градина, училището, музея, читалището и дневния център за
възрастни хора в града. Поставят се бордюри и тротоарни настилки, подменя се канализацията.

Общата сума на капиталовите разходи за Добринище, предвидена за тази година, е 2,845 млн. лв., уточни Захов. От тях 1,288 млн. лв. са осигурени от община Банско, а останалите са средства - от проекти по програма ФАР и „Красива България“.

До края на годината се очаква да бъдат готови проектите за скизона „Добринище“ и за водопроводната мрежа. Investor.bg
Избрани сайтове Добринище

Най-актуални страници Добринище

  • Банско курорт №1 на България Банско

  • Нощните влакове ще престояват на гарите по един час